A jobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. Az elfogadom gombra kattintva jóváhagyod a sütik használatát személyre szabott ajánlatok, valamint statisztikai adatok gyűjtése céljából.
KATEGÓRIÁK

Unikén Bor És Cefreélesztő Tápsó 20G

Valós raktárkészlet több mint 5.000 termékkel.
Valós raktárkészlet több mint 5.000 termékkel.
Hétköznapokon 9 óráig leadott megrendeléseket még aznap feladjuk.
Hétköznapokon 9 óráig leadott megrendeléseket még aznap feladjuk.
Kedvező szállítási díjak csomagautomatába kis csomagok esetében.
Kedvező szállítási díjak csomagautomatába kis csomagok esetében.
Unikén Bor És Cefreélesztő Tápsó 20G
269 Ft
Menny.:db
269 Ft
Menny.:db
Egységár: 13.449,94 Ft/kg
Unikén bor és cefreélesztő tápsó 20g
Várható kiszállítás amennyiben van raktáron: 2025. április 29.
Üzletünk raktárkészlete: 11 db raktáron
Cikkszám: bore1601
Gyártó cikkszám: 5999551572706
Vonalkód: 5999551572706
Márka: Unikén

Leírás

Felhasználható: A tápsó a fermentáció komplex aktiváló szere. Thiaminból (B vitamin) és ammónium-foszfátból illetve ammónium-szulfátból áll, melyből ammóniás hidrogén (NH4) szabadul fel, ami fontos tápláléka az élesztősejteknek. Az alkotórészek gondosan összeállított aránya biztosítja az élesztő sejtek stimulálását és szaporodását. A tápsó használatával jobb minőségű bort kapunk, mivel az élesztők számára fontos ammóniás nitrogén a legkönnyebben tud beépülni, így az erjedés már az első napokon is szabályosan folyik. Minden musthoz ajánlatos a használata, különösen az éretlen, sovány talajon fejlődött, a szürkerothadásos szőlő mustjához, valamint az erősen tisztított (flotált vagy vákuumdobszűrővel szűrt) mustokhoz. A tápsó használata fontos a melegkezeléssel készült boroknál, ahol a természetes vitaminok denaturálódnak a hő hatására.

Alkalmazás és adagolás: A tápsót vízben vagy borban oldjuk, majd köráramoltatással hozzákeverjük az élesztővel beoltott musthoz, vagy erjedés kezdetén a teljes mennyiséget, vagy két részletben: 2/3 részt az erjedés indításakor 1/3 részt pedig az erjdés utolsó szakaszában, amikor már 7-8 v/v% alkohol képződött, 20-30 g-ot hl-ként.